Hirdetés

Itt a világ első folyadékhűtéses M.2-es SSD-je



|

A Team Group piacra dobta a világ első folyadékhűtéses M.2-es NVMe SSD-jét.

Hirdetés

A Team Group eredetileg még a Computexen villantotta meg, most pedig piacra dobta a világ első folyadékhűtéses M.2 NVMe SSD-jét. A Cardea Liquid SSD folyadékhűtéses rendszere akár 10 Celsius-fokkal hűvösebb működést is képes garantálni. 

Hirdetés

Az M.2 2280-as SSD a különleges hűtése miatt 83,9 milliméter hosszú és 14,1 milliméter magas. PCIe 3.0 x4 csatolófelületen át kommunikál, és az NVMe 1.3-as protokollt kezeli. A hűtés miatt egyébként csak asztali PC-ben vethető be, laptopba egyszerűen be sem fér. 

A Team Group szabadalmaztatott hűtőrendszere az SSD-ről egy alumínium ötvözetű hűtőbordára viszi át a hőt, hőpadok segítségével. A hűtőbordát aktívan hűtik a folyadékkal, ami egyébként utántölthető vagy pedig kék helyett más színűre cserélhető. A gyártó arra figyelmeztet, hogy csak az általa mellékelt speciális hűtőfolyadékot szabad használni, a csapvíz vagy desztillált víz rontja a rendszer hatékonyságát. 

A Cardea Liquid SSD-re 3 év garancia jár, 256, 512 GB-os és 1 TB-os modell létezik belőle. A csúcsot persze az 1 TB-os képviseli, 3400 és 3000 MBps-os sebességekkel és 1665 TB-os írási élettartammal. Sajnos a konkrét vételárak és elérhetőségi adatok még nem derültek ki. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.