Hirdetés

Itt a Windows 11 gépigénye



|

Erősebb masina fog kelleni az új operációs rendszerhez, mint elődjéhez.

Hirdetés

Sok izgalmas újdonságot tudhattunk meg a mai nap folyamán a Windows 11-ről, a Microsoft operációs rendszerének új, várhatóan ősszel megjelenő kiadásáról. Az egyik legérdekesebb, hogy androidos alkalmazásokat is probléma nélkül fog futtatni, de ez mindegy, ha a gép, amire telepítjük, nem elég erős hozzá. 

Azért nyilván nem kell attól tartani, hogy RTX-es kártya és a legújabb Ryzen processzorok nélkül csak a töltőképernyőt nézhetjük.

Hirdetés

Ahogy az várható volt, a 32-bites hardverek támogatása ugrik, de a 32-bites szoftverek még futni fognak rajta. A Microsoft PC Health appjával bárki ellenőrizheti, elég erős-e a gépe, de valószínűleg az alábbi leírás alapján sem lesz nehéz ezt meghatározni:

Processzor: 1 GHz vagy gyorsabb 2 vagy több maggal, kompatibilis 64-bites processzor vagy System on a Chip (SoC)

Memória: 4 GB RAM

Tárhely: 64 GB vagy nagyobb

Rendszerfirmware: UEFI-, Secure Boot-képes

TPM: Trusted Platform Module (TPM) 2.0-s verzió

Videokártya: DirectX 12-kompatibilis vagy jobb, WDDM 2.0 driverrel

Megjelenítő: Nagy felbontású (720p) kijelző, ami átlósan 9 hüvelyknél nagyobb, 8-bites színmélységgel

Internetkapcsolat és Microsoft fiókok: A Windows 11 Home változat internetkapcsolatot és Microsoft fiók használatát igényli az első indításnál, valamint internetkapcsolatot S módban. Minden Windows 11-változat esetében a frissítéshez és az egyes funkciók eléréséhez internetelérés szükséges, valamint bizonyos funkciók csak Microsoft fiókkal érhetők el.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.