Hirdetés

Itt a Windows Terminal előzetese



|

A redmondi vállalat a Microsoft Store-on keresztül tette elérhetővé a Windows Terminal előzetesét.

Hirdetés

Megérkezett a Microsoft új Windows Terminal appjának a nyilvános előzetese. A májusban bemutatkozott alkalmazás számos olyan funkciót kínál egyben, amit eddig külön adtak a Microsoft parancssoros eszközei. 

Hirdetés

Ezeket az eszközöket egy helyen kapjuk meg ezúttal: a Windows Terminal kezeli a parancssort, a PowerShellt, illetve a linuxos Windows-alrendszert. 

A Windows Terminal app előzetese a Microsoft Store-on keresztül érhető el, és minden gépen fut, amin legalább Windows 10 18362 működik. Az 1.0-s verziót pedig az idei télre ígéri a Microsoft. 

Az új app támogatja a füles használatot, a GPU-gyorsított szövegrenderelést, az egyéni témákat és konfigurációkat,valamint Unicode- és UTF-8-támogatást is tartalmaz. 

A Windows Terminal egy nyílt forráskódú projekt, ezért a kód a githubon keresztül bárki számára elérhető. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.