Hirdetés

Itt az AMD nagy esélye



|

Az Intel szenved a 10 nm-es technológiára való átállással, a szakértők szerint mindez remek helyzetbe hozza az AMD-t.

Hirdetés

Jól tudjuk, hogy az Intel megint késik a 10 nm-es processzoraival. Az óriás nagyon szenved az új gyártástechnológiára való átállással, és bár vannak már szívhangjai az új modelleknek, a kialakult helyzet miatt az AMD komoly fogást talált az egykor utolérhetetlen Intelen. 

Hirdetés

Az Intel bukdácsolása miatt a Susquehanna elemzőcég úgy döntött, hogy már nem látja olyan sötéten az AMD jövőjét. A vállalat nemrég leminősítette az AMD és az NVIDIA részvényeit, ugyanis a videokártyák iránti kereslet csökkenése várható, miközben újabb ASIC megoldások kerülnek a piacra. A cég eddig eladásra javasolta az AMD részvényeit, most azonban semleges minősítést adott azoknak, az Intel nehézségei miatt. 

A szakértők szerint az AMD előtt itt az esély, hogy utolérje, és megelőzze a nagy riválisát. Christopher Rolland azt mondja, hogy az Intel késlekedése lehetővé teszi, hogy az AMD még versenyképesebb legyen a következő-generációs Ryzen és EPYC processzoraival. Most először ráadásul az AMD ugyanazzal a gyártástechnológiával csaphat oda az Intelnek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.