Hirdetés

Itt az Antminer E3, végre csökkenhetnek a videokártyák árai



|

A Bitmain új megoldását az Ethereum bányászatára fejlesztették, és egyetlen videokártya sem érheti utol (ilyen áron legalábbis).

Hirdetés

Csak idő kérdése volt, hogy megérkezzenek azok az ASIC jellegű megoldások, amelyek segítségével a kriptovaluták bányászata még hatékonyabb lesz, mint a videokártyákkal. A Bitmain be is mutatta az Ethereum bányászatára kitalált Antminer E3-at. 

Hirdetés

Az új ASIC ára 800 dollár, vagyis olcsóbb, mint például egy AMD Radeon RX 580 volt az év elején. Nagyjából 800 wattot fogyaszt, ehhez pedig 180 MH/másodperces hashráta társul. 

Egy Radeon RX 580-at 30 MH/másodperces hashráta és 200 wattos fogyasztás jellemez bányászat közben. 

A Bitmain már fogadja a rendeléseket az Antminer E3-ra, ami a tervek szerint idén júliusban válik elérhetővé. Ennyi pénzből egyetlen videokártyával sem lehet ilyen hatékonyan bányászni, vagyis a szakértők véleménye szerint a grafikus vezérlők vételárai rövidesen visszaeshetnek: a bányászok nem ragaszkodnak majd a túlárazott videokártyákhoz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.