Hirdetés

Itt az eddigi legkisebb GeForce RTX 2070



|

Felbukkant az MSI GeForce RTX 2070 AERO ITX, ami az eddigi legkisebb GeForce RTX 2070-et jelenti.

Hirdetés

Felbukkant az MSI legújabb videokártyája, amellyel a GeForce grafikus vezérlők mezőnyét gazdagítja a gyártó. A GeForce RTX 2070 AERO ITX neve árulkodó: a kártya a mini-ITX-es piacot célozza. 

Hirdetés

Jelenleg ez a legkisebb GeForce RTX 2070, ennek azonban ára is volt. Az MSI kivett ugyanis néhány funkciót. Nincs például NVlink, ami logikus, hiszen a kártyát ITX-es rendszerekhez szánják. A PCB dizájn is egyszerűbb lett emiatt, több hely jut a komponenseknek, illetve mindez a költségeket is csökkenti. 

Nincs továbbá VirtualLink (USB-C) csatlakozó sem, ami a videót, energiát és adatokat továbbítani a VR-headseteknek. Ez persze nem teszi lehetetlenné, hogy a virtuális valósághoz használja valaki, de némi nehézséget okozhat. Nagy gondnak viszont nem nevezhető a csatlakozó hiánya, ugyanis a virtuális valóság messze nem hódít olyan mértékben és ütemben, mint arra az elemzők számítottak. 

A csomagolás alapján nincs gyári tuning, vagyis elvileg a referenciaértéket jelenti 1410 és 1620 MHz-es értékekkel van dolgunk. A 8 GB GDDR6-os memória effektív órajele 14 000 MHz. Sajnos a megjelenés ideje és a vételára ismeretlen. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.