Hirdetés

Itt az első ARMv8-as munkaállomás



|

A Gigabyte ThunderXStation az első asztali munkaállomás lett, amiben ARM-alapú processzor dolgozik.

Hirdetés

Általánosságban a legtöbb okostelefon ARM-alapú processzort kap, míg a legtöbb asztali PC és laptop x86-os architektúrára építő Intel vagy AMD CPU-t. A Gigabyte és a Cavium azonban most bemutatták az első olyan asztali munkaállomást, amiben ARM-alapú CPU található. 

Hirdetés

Ez lett a Gigabyte ThunderXStation. A torony kialakítású PC a Cavium ThunderX2 ARMv8-as processzoraival működik, amiket alapból szerverekben és felhős környezetben vetnek be. Az asztali munkaállomások drága és nagy teljesítményű gépek. 

Ez sem kivétel: 2,2 GHz-es, 32-magos, 128-szálas processzor található benne. Az NVIDIA GeForce 710 mellett további GPU-kat is tesztel a Gigabyte. Memóriából maximum 2666 MHz-es DDR4-es verziót támogat a rendszer, processzoronként 8 modult. 

A munkaállomás Ubuntu 17.10-zel jelenik meg, de a CentOS 7.4-et és az OpenSUSE-t is támogatja. A Phoenix Electronics állítólag vonzó áron kínálja az újdonságot - de az összeget csak a vevőknek árulják el. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.