Hirdetés

Itt az SK Hynix 4D NAND flash memóriája



|

Bemutatkozott a világ első 96-rétegű, 512 gigabites, CTF-alapú 4D NAND flash memóriája.

Hirdetés

Az SK Hynix bemutatta a világ első 96-rétegű, 512 gigabites, CTF-alapú 4D NAND flash memóriáját. A név ellenére még mindig 3D TLC technológiáról van szó, azonban a gyártó charge trap flash technológiával dobta fel a termékeit. 

Hirdetés

A vállalat azt mondja, hogy az ő megközelítésük jobb, mint az iparágban megszokott 3D Floating Gate. A 4D NAND flash chip mérete akár több mint 30 százalékkal is kisebb lehet az új módszereknek hála, összehasonlítva a 72-rétegű 512 gigabites 3D NAND lapkákkal. Az újdonság ráadásul írásban és olvasásban is erősebb, 30 és 25 százalékkal nyújt jobb teljesítményt. A sávszélességet 64 KB-ra duplázták, az I/O-sebességek elérik a másodpercenkénti 1200 megabitet 1,2 volton. 

A szükséges kontrollerek és firmware-ek után jönnek a fogyasztói és az üzleti piacra az akár 1 TB-os meghajtók, már 2019 első felében. Jövőre pedig debütálnak a 96-rétegű 1 terabites TLC és QLC memóriachipek is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.