Hirdetés

Itt az Ubuntu 18.10



|

Új alapértelmezett témával és még jobb teljesítménnyel robbant be az Ubuntu legújabb, 18.10-es kiadása.

Hirdetés

Megérkezett az Ubuntu legújabb kiadása, amely számos teljesítménynövelő újítást, hibajavítást és szoftveres frissítést tartalmaz. Az Ubuntu 18.10 Cosmic Cuttlefish már szabadon letölthető az Ubuntu.orgon keresztül

Hirdetés

Az Ubuntu 18.10 már a Linux 4.18 kernelt használja, ami még jobb támogatást ígér a Thunderbolt 3 és az USB-C portoknak, valamint az AMD Radeon Vega M grafikának. Ahogyan a Raspberry Pi 3B-nek és 3B+-nak is. 

A rendszer számos asztali környezetet támogat, de alapból a GNOME 3.30-at kapjuk, teljesítményjavításokkal és egy új alapértelmezett témával, aminek a neve Yaru. 

A rendszerben benne van a Firefox 63 és a LibreOffice 6.12, illetve számos előre telepített app lett frissítve. Alapvetően az Ubuntu 18.04-hez képest azért visszafogott frissítésről van szó, a hosszú távú támogatást elvégre a 18.04 élvezi. 

Az alapfunkciók és alap appok terén nincs komoly változás, illetve sok frissítés a 18.04-re is letölthető, ha valaki nem igényli a fejlettebb hardvertámogatást. Az Ubuntu 18.04 2023 elejéig élvez támogatást, az Ubuntu 18.10 csak 9 hónapig kap biztonsági frissítéseket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.