Hirdetés

Itt vannak a hivatalos adatok, minden kiderült az Intel új videokártyáiról



|

A kékek három modellt dobnak piacra a következő hetekben, amikkel az alsó-középkategóriában akarják megvetni a lábukat.

Hirdetés

Az Intel folyamatosan csöpögteti az információkat a néhány héten belül boltokba kerülő Arc széria kapcsán, néhány nappal ezelőtt például azt tudtuk meg, hogy az Intel Arc A770 a legtöbb játékban kényelmesen maga mögé utasítja az Nvidia RTX 3060-at, és inkább a 3060 Ti-jal versenyez egy súlycsoportban. Benchmarkok ezúttal nem, specifikációs adatból viszont annál több érkezett.

A táblázatokban minden fontos információ megtalálható a kártyákra szerelt VRAM mennyiségétől kezdve a memória buszokon át a magok számán keresztül egészen a kártyák TGP értékéig. Az 500-as és 700-as széria tagjai ugyanarra az ACM-G10-es GPU-ra épülnek.

Hirdetés

Az Alchemist sorozatnak ez lesz a teteje, aki ennél combosabb Intel videokártyát szeretne, az kénytelen lesz megvárni a következő, jelenleg "Battlemage" néven emlegetett generációt.

A legfontosabb, ugyanakkor továbbra is tisztázatlan kérdés az ár: az A770-et 350-400 dollár közé, az A750-et 50 dollárral olcsóbbra, az A580-at pedig 200-300 dollár közé várjuk. Persze az elmúlt két évben megtanultuk, hogy az ajánlott fogyasztói ár semmit nem jelent, az Nvidia pedig nagyon úgy tűnik, hogy szándékosan nem önti rá a piacra a kártyáit, hogy ne szakadjanak be az árak teljesen. Az A700-as sorozat tagjai mindenesetre még szeptemberben a boltok polcaira kerülnek, így hamarosan megtudjuk a pontos árat, de az A580-ra is lecsaphatunk még karácsony előtt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.