Hirdetés

Itt vannak az AMD Ryzen Mobile processzorok



|

A Ryzen 5 2500U és a Ryzen 7 2700U egyaránt integrált Radeon Vega grafikával rendelkezik.

Hirdetés

A várakozásoknak megfelelően felbukkantak az AMD első Ryzen mobilprocesszorai, vagyis azok, amelyeket notebookokba szán a gyártó. A Ryzen Mobile chipek Zen processzorarchitektúrát és integrált Radeon Vega grafikát kombinálnak, és komoly teljesítménynövekedést garantálnak a régebbi APU-kkal szemben. 

Hirdetés

Az Acer, a HP és a Lenovo elsőként veti majd be az új Ryzen 5 2500U-t és a Ryzen 7 2700U-t, de később a Dell és az ASUS is hasznosítja a chipeket. 

Az AMD szerint a CPU háromszor, a grafikus vezérlés 2,3-szor jobb teljesítményt kínál az előző generációhoz mérten, miközben 58 százalékkal kevesebbet fogyaszt az új széria. 

Mindkét új APU 15 wattos fogyasztással bír, és ultrabookokba tervezték. Az ellenfelük az Intel Core i5-8250U és a Core i7-8550U. 

A két APU-ban közös, hogy 4-magos és 8-szálas, az L2/L3 cache mérete 6 MB, de az órajelek eltérnek. A CPU maximálisan 3,6 és 3,8 GHz-en ketyeghet, a GPU 1,1 és 1,3 GHz-en. 

A mostani bejelentés nagy dolog, hiszen a lapos és könnyű laptopok világából eddig hiányzott az AMD. Az AMD saját mérései nagyon biztatóak, remélhetőleg a gyakorlatban is versenyképes chipeket kapunk. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.