Hirdetés

Itt vannak az első Intel Lakefield processzorok



|

Lapos és könnyű PC-kben debütálnak az első Lakefield chipek, amelyek a Core és Atom vonalak magjait kombinálják.

Hirdetés

Az Intel hivatalosan is bemutatott végre két konkrét Lakefield chipet, amelyek 9 wattos, hibrid technológiás Core processzorok. Elsőként kifejezetten ultrahordozható PC-kben debütálnak, mint például a Samsung Galaxy Book S. A Lakefield sorozatot egyébként eredetileg tavaly januárban jelentették be, és azért érdekes, mert olyan hibrid lapka, amely a Core és az Atom szériák magjait ötvözi a jobb üzemidő érdekében, emellett pedig 5-magos és 5-szálas chipekről van szó. 

Hirdetés

Az új lapkák sorát az 1,4 GHz-es Core i5-L16G7 és a 0,8 GHz-es Core i3-L13G4 nyitja, 7 wattos TDP-vel. Ezek összehajtható eszközökbe is kerülhetnek (a Lenovo ThinkPad X1 Foldba is), hiszen csupán 12x12x1 milliméteres csomagot alkotnak. A megjelenésük azonban késik, az Intel eredetileg még tavaly akart előrukkolni velük. 

Az Intel ígéretei szerint a Lakefield chipek 91 százalékkal kevesebbet fogyasztanak készenléti módban, mint a nyolcadik-generációs Core Y Amber Lake lapkák. Az egyetlen erős Sunny Cove magot négy gyengébb Tremont maggal kísérik, HyperThreading nincs, és csak Windows 10 fut ezeken a chipeken. Árakról még nincs hivatalos információ, de amúgy sem érdemes arra várni, hogy majd boltokban kapkodunk utánuk, mivel ezeket a chipeket kizárólag laptopgyártók szerezhetik meg. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.