Hirdetés

Itt vannak az új Celeron és Pentium Silver processzorok



|

Befutottak az Intel alacsony fogyasztású Gemini Lake lapkái.

Hirdetés

Megérkeztek az Intel első olyan processzorai, amelyek már az új Gemini Lake architektúrára alapoznak. Három olyan olcsó és alacsony fogyasztású processzor van, ami asztali gépekbe kerülhet és három olyan, ami laptopokba. 

Hirdetés

Ezek az Apollo Lake processzorok utódjai (azok még tavaly jelentek meg a piacon). Az új modellek valamivel jobb teljesítményt, új grafikát és videós képességeket, és memóriás fejlesztéseket ígérnek. 

Az Intel a Core szériás modellektől új névadási szokásokkal is igyekszik ezeket megkülönböztetni. 

Celeron és Pentium nevű CPU-k eddig például az Atom és a Core szériákban egyaránt voltak. Mostantól a Pentium Silver az olcsó és alacsony fogyasztású modellek nevébe kerül bele, a Pentium Gold pedig a Core szériás modellekébe (ezek Kaby Lake-alapúak és drágábbak). A Celeronnál sajnos továbbra is alaposabb vizsgálatra lesz szükség, ha tudni akarjuk, hogy mit kínál egy CPU. 

Mindegyik Gemini Lake-alapú chip támogatja a gigabites WiFi-t, a Local Adaptive Contrast Enhancement technológiát és az akár 10 órás üzemidőt HD-s videolejátszás során (35 Wh-s akkunál). 

A mobilos mezőnyt a Celeron N4000 (2-magos, 2,6 GHz-es, 650 MHz-es Intel UHD 600 grafikával), a Celeron N4100 (4-magos, 2,4 GHz-es, 700 MHz-es Intel UHD 600 grafikával), illetve a Pentium Silver N5000 (4-magos, 2,7 GHz-es, 750 MHz-es Intel UHD 605 grafikával) erősíti. 

Asztali fronton újdonság a Celeron J4005 (2-magos, 2,7 GHz-es, 700 MHz-es Intel UHD 600 grafikával), a Celeron J4105 (4-magos, 2,5 GHz-es, 750 MHz-es Intel UHD 600-as grafikával), továbbá a Pentium Silver J5005 (4-magos, 2,8 GHz-es, 800 MHz-es Intel UHD 605 grafikával). 

Ezek az órajelek minden esetben a maximumot jelölik. Mindegyik chip 4 MB-os cache-sel rendelkezik, és támogatja a DDR4-2400-as és LPDDR4-2400-as, kétcsatornás memóriákat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.