Hirdetés

Izmos hardverrel támad az Intel legújabb moduláris mini PC-je



|

A NUC 11 Extreme Kit akár normál méretű videokártyákat is képes befogadni.

Hirdetés

Az Intel januárban mutatta be a moduláris mini PC-inek bivalyerős NUC 11 Enthusiast szériáját, most pedig leleplezte a még izmosabb NUC 11 Extreme Kitet is, amely a beszédes Beast (fenevad) Canyon kódnéven fut.

A rendszer lelke az alkatrészek könnyű cserélhetőségét biztosító Compute Element tokozás, ami több lényeges alkatrész (alaplap, processzor, memória, tárhely) összezsúfolásával maximalizálja a helyet a kompakt (357 x 189 x 120 mm), mindössze 8 liter térfogatú gépházban.

Hirdetés

"A legújabb hardverkomponensek apró, 8 literes tokozásba csomagolásával az Intel NUC 11 Extreme Kit olyan tulajdonságokkal bír, melyek jellemzően csak sokkal nagyobb gaming gépekben találhatók meg, és még testreszabhatóságot is nyújt."

- mondja az Intel az újdonságokról. A Beast Canyon két alapmodellt kínál: a NUC11BTMi7-ben az Intel i7 11700B, a NUC11BMTi9-ben pedig egy unlockolt i9 11900KB CPU dolgozik. Mindkettő a cég Rocket Lake architektúráján alapul, 8/16 maggal.

Az i7-es változat 1399 dollárról, az i9-es pedig 1599 dollárról indul, amely 8 GB DDR4 RAM-ot és egy 255 GB-os M.2 SSD-t tartalmaz, a további extrákért tehát mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk. Így aztán a gyártó Simply NUC konfigurátorában kérhetünk például 64 GB memóriát (+340 dollár), összesen 20 TB-nyi SSD-t (+5000 dollár), valamint MINI GeForce RTX 3060 Ti (+749 dollár) vagy EVGA RTX 3070 (+1999 dollár) videokártyát is.

Az utóbbiak esetében viszont nem muszáj a gyári ajánlatokra korlátozni magunkat, az Intel ígérete szerint ugyanis a Beast Canyon képes befogadni bármely 350W-os, dual slotos videokártyát, amit a Tom's Hardware tesztelői is megerősítettek. Már csak találni kell egyet…

Ami pedig a csatlakozókat illeti, az új széria egy 2.5G Ethernet portot, egy HDMI 2.0b kimenetet, két Thunderbolt 4 aljzatot, három USB 3.1 Gen 2 Type-A portot, 3,5 mm-es jack csatlakozót és SDXC kártyaolvasót kapott. A vezeték nélküli kommunikációról a Wi-Fi 6E és a Bluetooth 5.2 gondoskodik.

Összességében az Intel NUC sorozat izmos kis méregzsákokat tett le az asztalra, így aki meg tudja fizetni, kompakt méretben is élvezheti a teljesítményt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.