Hirdetés

Játékokban erősebbnek bizonyult az Apple M2, mint egy AMD Ryzen 7



|

Lehet, hogy végre a Mac-ek is jók lesznek játékra?

Hirdetés

Az Apple legújabb processzora, az M2 már piacra került a még mindig életben tartott, régi külsővel megjelenő Macbook Próban, és a hamarosan megjelenő, kívül-belül megújult Macbook Airben is megtalálható lesz.

Mivel utóbbiban passzív hűtés gondoskodik az SoC hőelvezetéséről, szinte garantálható, hogy hosszabb munkánk alatt visszavesz majd a teljesítményből, magyarán az "új" Macbook Pro tudja a legjobban kidomborítani az M2 erejét.

Hirdetés

Miközben a M1-es processzor izgalmas újdonságként hatott, hiszen sokkal alacsonyabb fogyasztás mellett is elképesztően hatékony tudott lenni, az M2 már kevésbé ütős, hiszen látszólag nincs szó nagy előrelépésről. A újgenerációs SoC remek működéséről már korábban is megbizonyosodhattunk, videojátékos összehasonlításokat azonban még keveset láttunk, pedig nagy hangsúlyt fektetett az Apple a bemutató alatt arra is, hogy hangsúlyozza, az M2-re már igazi AAA címek is érkeznek majd (például a Resident Evil Village és a No Man's Sky).

Szerencsére a HardwareUnboxed csatorna készült játékos összehasonlítással is, ahol meglepően jól működött az Apple processzora.

Ha különböző hardverek benchmarkolásáról van szó, elkerülhetetlen a Shadow of the Tomb Raider, aminél meglepő módon az Apple M2 legyorsulta a Ryzen 7 6800U iGPU-ját. A legmagasabb beállításokon, 1200p-ben körülbelül 10%-kal nyújtott jobb teljesítményt: az Apple gépén 28 képkocka/másodperc volt az átlag, míg a Ryzen 7 mindössze 25-öt tudott kipréselni.

Miközben a játékokban a Ryzen 7 fölé tudott kerekedni az M2, amikor munkára fogják a processzorokat, az Apple megoldása már nem annyira magabiztos. A Cinebench többmagos tesztje során mind a 12. generációs Intel i7, mind pedig az AMD megoldása erősebbnek bizonyult az M2-nél, a 6800U pedig még fogyasztásban is megverte az Apple SoC-t.

A Handbrake teszt sem hozott sokkal másabb eredményt. A többmagos mérés során az Intel és az AMD processzor is erősebbnek bizonyult, egymagos mérések során pedig ugyan legyőzte a Ryzent az M2, az Intel 12. generációs processzorait nem tudta beérni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.