Hirdetés

Javítja a Ryzen 3000 processzorok órajel-gondjait az AMD



|

BIOS-frissítéssel orvosolja a boost melletti órajel-problémákat a Zen 2-es chipeknél az AMD.

Hirdetés

A Ryzen 3000-es processzorok megjelenése után sok felhasználó kezdett panaszkodni arra, hogy a boost melletti órajelek nem érik el az AMD által bereklámozott értékeket. A probléma valós, mint arról mi is beszámoltunk, eléggé lehangoló a helyzet, még trükkök mellett is nehezen jönnek össze a specifikációkban említett órajelek. 

Hirdetés

Természetesen az AMD-t sok támadás érte mindezek miatt, a cég pedig úgy döntött, orvosolja a kellemetlenségeket. Az AMD közleményt adott ki a vártnál alacsonyabb órajelek miatt. Úgy tűnik, hogy a mérnökök a háttérben lévő BIOS-problémákat találtak, amelyek felelhetnek a kialakult helyzetért. Az AMD azért hozzátette, hogy a boost órajelek sok egyéb tényezőn is múlnak, például a terhelésen, a rendszer kialakításán és hűtésén. 

A visszajelzésekre igyekszik minél jobban figyelni az AMD, ezért is döntött úgy, hogy a firmware-t javítja, ami egyes helyzetekben csökkentette a boost frekvenciát. 

A BIOS-frissítés most is készül, az alaplap-gyártókkal együtt dolgoznak a megoldáson és az optimalizáción. Szeptember 10-én elvileg minden kiderül a BIOS-frissítésekkel kapcsolatban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.