Hirdetés

Jéghideg PC-k, Facebook botrányok a friss PC Worldben



|

Megérkezett az augusztus magazinunk, amelyben megmutatjuk, hogyan építhetsz stabil, hűs gépet, és hogy miként védheted meg magad a Facebook-visszaélésekkel szemben.

Hirdetés

Ki a hibás, ha egy önvezető autó karambolozik? S ki a hibás akkor, ha egy közösségi oldal válik kezelhetetlenné? Nem egyszerű a kérdésre válaszolni, hiszen míg az üzemeltető kvázi a játékszabályok lefektetéséért felelős, maga a közösség az, amely a szolgáltatást megtölti tartalommal. Ez a kettősség remek menekülőutat szolgáltat a legtöbb esetben a Facebook számára, amely a sikereit a legtöbb rendre önmagának tulajdonítja, botrányai esetén viszont a közösségére mutogat, önmagát is áldozatként beállítva. Augusztusi magazinunkban bemutatjuk a közösségi oldal elmúlt, botrányokkal tűzdelt másfél évét, valamint azt is megmutatjuk, hogy a visszaélések közepette miként védheted meg az adataidat.

Fókusz rovatunkban emellett augusztusban kiemelten foglalkozunk a gépépítéssel is. Elkészítettük többek között az elmúlt évek legátfogóbb CPU-hűtő tesztjét, valamint azt is megmutatjuk, hogy egy igazán hűs konfiguráció megépítésekor mi mindenre érdemes figyelned, illetve hogy mire képes a legújabb USB 3.2 szabvány. Tesztlaborunkban ezen felül az új Ryzen 3000 platformot és első processzorait is leteszteltük; lehengerlő eredmény született.

Tippjeinkből pedig kiderül, hogy a használt PC-k vársárlásakor mi mindenre érdemes figyelni, létezik-e használható korlátlan mobilnet csomag, illetve hogyan lehet teljes kitisztítani a Windows operációs rendszereket. Szoftver rovatunkban pedig a jelenlegi 100 legjobb webszolgáltatást is összegyűjtöttük olvasóiknak.

Az augusztusi szám esetén az ingyenes vírusvédelmi kódokon (ESET, G Data) felül ajándékba adjuk a Rendszermentő USB-kulcsunk bárki számára felhasználható változatát, valamint az Arduino Superguide legfrissebb számát kereshető, digitális formában.

További témáink részletesen:

Így működik a modern processzor

PC, mobil, autó vagy mosógép - egyre több eszközünket hajtja rendkívül bonyolult központi
processzor. Megmutatjuk, miből épül fel és hogyan működik egy modern központi egység.

Top 100 weboldal

Szerkesztőségünk hét kategóriába kigyűjtötte a kedvenc weboldalait. Azokat a honlapokat, amelyeket mindenkinek illik ismernie, hiszen merőben új internetezési élményt kínálnak.

Virtuális védelem

A számítógéppel végzett munka közben sokszor kell járatlan utakat választani, virtuális gépet használva azonban nem a saját PC-d bőrét viszed vásárra a kísérletezgetés során.

Vegytiszta rendszerek

A legtöbb felhasználó nemkívánatos ballasztnak tartja az előre telepített alkalmazásokat.
Miért váltanak ki ellenszenvet a felhasználókból ezek a programok? Meghatározzuk a bloatware
fogalmát, és segítünk megszabadulni tőle.

Hirdetés

A magazinunk digitális változatát megtalálod a Digitalstand oldalán (a teljes verziók és a digitális magazinok a szoftvereket is tartalmazó változatnál érhetőek el). Ha pedig belelapoznál a magazinunkba, látogasd meg a Facebook galériánkat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.