Hirdetés

Jelentős kártérítést fizet az Apple a MacBookok billentyűzetének meghibásodása miatt



|

Ítélet született a csoportos perben, amit az Apple csalódott felhasználói indítottak.

Hirdetés

Nem tudhatjuk biztosra, hogy ha még mindig Steve Jobs lenne az Apple élén, előfordulhatnának-e olyan kellemetlenségek, amikkel a Tim Cook-érában kellett megküzdenie a cég termékeit választóknak. Az viszont tény, hogy a korábban megszokottnál többször kellett a cégnek elnézést kérnie és garancián túl is javítania bizonyos eszközeit.

A legnagyobb kavarodást a pillangó-mechanikás billentyűzetek okozták, amik a 2015. és 2019. között megjelent MacBook, MacBook Air és MacBook Pro készülékekbe kerültek - ezek ugyanis nagyon könnyen meghibásodtak, gombjaik beragadtak, nem érzékelték a leütéseket.

Hirdetés

Az Apple szervizprogram keretében ingyenesen kicserélte ezeket, azonban állítólag előfordult, hogy a felhasználók ismét könnyen romló billentyűket kaptak.

Az ennek okán indított csoportos perben most a San Jose-i bíróság az Apple ellen ítélt, így a cégnek 50 millió dolláros kártérítést kell fizetnie mindenkinek, aki a problémás gépek valamelyikét vásárolta - de csak hét amerikai államban. Azok, akik kétszer vagy többször is kicseréltették a billentyűzetet, 395 dolláros kártérítésre számíthatnak, azok, akik egyszer, 125 dollárt kaphatnak, akik pedig csak billentyűket, 50 dollárt.

A 2019-nél újabb MacBookok már másfajta billentyűzet-technológiát használnak, azokkal egyelőre nincs ilyen probléma - remélhetőleg nem is lesz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.