Hirdetés

Jelentős minőségbeli javulást hoz az Nvidia Shield legújabb frissítése



|

Az Nvidia tévékre köthető játszós doboza is Android 11-re frissült.

Hirdetés

Évek óta velünk van már az Nvidia Shield, és ugyan sosem sikerült berobbannia, mint a PC-ről a leghatékonyabban tévére közvetítő eszköz, a gyártó szerencsére nem mondott le róla, időről időre a hardver mellett a szoftver is kap frissítéseket.

Most például egy igencsak méretes csomag érkezett, ami többek között áthelyezi az eszközöket a legfrissebb rendszerre, az Android 11-re.

Hirdetés

A frissítéssel több streaming app is komoly változáson esett át. Mostantól az Apple TV és a Google Play is támogatja a 4K Dolby Vision HDR-t, megjelent továbbá a Shielden az IMDb TV, az Egyesült Államok lakosai pedig fél évnyi Peacock Premiumra is feliratkozhatnak.

Ezeknél fontosabb, hogy a gaming terén is előrelépett az Nvidia eszköze. Mostantól például egyszerre lehet jó minőségben játszani és streamelni a Twitch alkalmazással, javult a GeForce Now támogatás és végre automatikusan lecsatlakoznak a kontrollerek a Shieldről, mikor kikapcsol a kütyü.

Végül, de nem utolsósorban a bluetooth támogatás is javult, javították az Xbox és a PlayStation kontrollerek kompatibilitását is, amik mostantól a Stadiával is jobban együtt működnek. A játékosok azonban nem teljesen elégedettek, az Nvidia fórumán például sokan szóvá tették, hogy továbbra sincs automatikus képfrissítés-állítás, ami miatt sokaknál a Dolby Vision használatakor szétesik a kép, mások pedig a reklámok feltűnését nehezményezik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.