Hirdetés

Jelentősen gyorsabb lesz az Apple M1-re fejlesztett Photoshop



|

A tavaly év végén kiadott béta verziót követően elkészült a kifejezetten az Apple legújabb processzorához fejlesztett kiadás.

Hirdetés

Az Apple M1 processzort a vállalat 2020 év végén mutatta be, és a csúcsteljesítményű chip az új Mac Mini, valamint a MacBook Pro gépekben kap majd helyet. A legutóbbi beszámolók alapján a processzor ereje a legjobb Intel CPU-k teljesítményét is megközelíti, illetve az Adobe is megerősítette, hogy a Photoshop fejlesztésével a gyorsaságra fókuszáltak.

Az M1-re tervezett Photoshop béta kiadása tavaly november óta már elérhető volt, a felhasználók az Intel verziót használhatták az Apple Rosetta technológiájának alkalmazásával. Az Adobe közleménye alapján viszont ez a kiadás nem tudta kihasználni az M1 eredményét.

Hirdetés

A cég a hivatalos bemutató során kijelentette, hogy a teszteléseik alapján a Photoshop másfélszer gyorsabban működik a korábbi generációs rendszerekhez képest az Apple M1-en, tehát jelentős a teljesítmény javulása az új processzoron. Emellett az új verzió már Apple iPadre is elérhetővé vált, illetve a tableten már a Cloud Documents elérhető offline is.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az M1-re fejlesztett Photoshop kiadásának teljesítménye hogyan viszonyul az Intel chipekhez képest, viszont hatalmas előrelépés az új Apple gépeken és az iPadeken mért gyorsulás, beleértve a fájlok megnyitását, mentését, valamint számos munkafolyamatot is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.