Hirdetés

Jelszavakat is rendkívül hatékonyan tör fel az RTX 4090



|

Nem erre lett kitalálva, de nem csak játékra jó az RTX 4090.

Hirdetés

Nemrégiben elérhetővé vált az RTX 4090, és amíg a legtöbben azt tesztelgetik, hogy a videojátékokban milyen teljesítménynövekedés érhető el az előző generáció különböző modelljeihez képest, Sam Crowley, egy amerikai biztonsági elemző egészen más kísérletet végzett el néhány csúcskártyával: jelszótesztelő algoritmust futtatott a GPU-kon, az eredmény pedig rendkívül aggasztó.

Bár az RTX 4090 elképesztően drága, napról napra egyre több talál gazdára, a videokártyák pedig a játékon túl sok más feladatra is használhatók. Jól tudnak például jelszavakat feltörni: Crowley algoritmusával például egy 8 karakterből álló jelszót, függetlenül a számoktól, írásjelektől és kis- és nagybetűktől, egy darab RTX 4090 körülbelül 6,1 óra alatt képes feltörni, ha azonban több ilyen videokártya dolgozik együtt, jelentősen csökkenhet ez az idő. Ez kétszer gyorsabb, mint amire az RTX 3090 képes volt.

Hirdetés

Ami még ennél is felélmetesebb, hogy nyolc RTX 4090, ha együtt dolgozik, brute force módszert alkalmazva akár 60 percnél rövidebb idő alatt is feltörhet egy nyolc karakterből álló jelszót. Még szerencse, hogy ezeknek a kártyáknak darabja körülbelül 1 millió forint, szóval bízhatunk benne, hogy mire elterjednek ezek a szörnyetegek, mindenki kicsit tudatosabban internetezik majd. Ha még mindig mindenhol ugyanazt a jelszót használod, és a kétfaktoros hitelesítést sem alkalmazod, itt az ideje, hogy megértsd a kockázatokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.