Hirdetés

Jöhetnek a 8K-s tabletek



|

A SEL bemutatta az első tabletekbe méretezett, 8K-s OLED-kijelzőt. Jöhetnek a 8K-s tabletek.

Hirdetés

A mai csúcstabletek kijelzője nagyszerű, azonban mindig van hová fejlődni. A SEL például úgy gondolta, hogy elérkezett a 8K-s tabletek ideje. Éppen ezért bemutatta a piac első, táblagépekbe méretezett 8K-s OLED-kijelzőit. 

Hirdetés

Ami azt illeti, a SEL egyenesen két eltérő modellt dob piacra: egy 8,3 és egy 13,3 hüvelykes panelt. A 13,3 hüvelykes változat 7680 x 4320-as felbontás mellett 663-as képsűrűséget garantál, ráadásul 120 Hz-es képfrissítést is, mint az Apple iPad Pro táblák. 

A 8,3 hüvelykes verzió még őrültebb számokat eredményez. A 7680 x 4320-as felbontás itt már 1062-es képsűrűséget eredményez. Emiatt azonban csak 60 Hz-es képfrissítéssel dolgozhat ez a panel. 

A panelek CAAC-IGZO technológiával készülnek, amelyen a SEL és a Sharp még 2012-ben kezdett el együtt dolgozni. A régi IGZO panelekhez mérten ezek magasabb felbontást és alacsonyabb fogyasztást támogatnak, jobban reagálnak az érintésekre és vékonyabb kávával is működnek. 

A SEL villantott továbbá 8,3 hüvelykes, 1080p-s hajlítható kijelzőt is, ami 10 000 kinyitást és becsukást visel el. Ilyen téren tehát van még mit fejlődni, elvégre kevesen adnának 2000 eurót egy hajlékony eszközért, aminek 1 év után nagyjából tönkremegy a képernyője. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.