Hirdetés

Jöhetnek az NVIDIA márkájú ARM processzorok?



|

Jensen Huang ügyvezető szerint elképzelhető, hogy az ARM felvásárlása után jönnek majd a cég saját márkás processzorai.

Hirdetés

Nemrég jelentette be az NVIDIA, hogy 40 milliárd dollárért felvásárolja az ARM-et, az üzlet pedig több szempontból is jelentős, és nem csak a linkhelt írásunkban említett tényezők miatt. Jensen Huang ügyvezető ugyanis egy konferencián elárulta, hogy a jövőben NVIDIA márkájú, ARM-alapú processzorok is jöhetnek, így pedig új riválist kaphat az Intel és az AMD. A félvezetőpiacon rengeteg most a kérdés, egyik szereplő sem tudja, hogy mire számíthat a jövőben, főleg a processzorok tervezése és gyártása kapcsán. 

Hirdetés

Bár egyesek szerint kizárt, hogy az NVIDIA saját processzorokat akarna, egy rövid interjúban Jensen Huang elmondta, hogy minden lehetőségre van esély, vagyis az NVIDIA építhet szerverprocesszorokat, normál processzorokat vagy éppen megrendelésre is gyárhat egyedi komponenseket. A cég minden opcióra nyitott, a lehető leggazdagabb palettát szeretné kialakítani. 

Az NVIDIA így tehát nem csak a mesterséges intelligencia új korszakát hozná el, hanem egy kalap alá venné a processzorok, GPU-k, hálózati eszközök és DPU-k fejlesztését is. A szakértők szerint ha a hatóságok jóváhagyják a felvásárlást, a szerverpiacon is drámai változásokra számíthatunk. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.