Hirdetés

Jön a DirectX a Linuxra - vagy valami olyasmi



|

A Microsoft hamarosan DirectX API-támogatást ad a Linux windowsos alrendszeréhez.

Hirdetés

A Microsoft arra készül, hogy DirectX API-támogatást épít a Linux windowsos alrendszerébe, mely lehetővé teszi a linuxos appok futtatását Windows rendszeren. A legújabb windowsos alrendszer virtualizálja majd a DirectX-et az ezen futó Linux-alkalmazásokhoz.

Hirdetés

A Wine-nal ellentétben nem alakítja a Direct3D parancsokat OpenGL-be a Microsoft, hanem valódi DirectX interfészt ígér a WSL-ben futó appoknak, ami közvetlenül a hardverrel kommunikál. 

A Microsoft ehhez bemutatta a DXGkrnl linuxos kiadását is, egy új kernelmód-drivert Linuxra, ami a windowsos host DXGkrnl driverével kommunikál. Így pedig elvileg szabad az út a Direct3D 12, a DxCore és a DirectML előtt, majd a WDDM 2.9-cel út nyílik az olyan API-knak, mint az OpenGL, OpenCL, Vulkan vagy CUDA. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.