Hirdetés

Jön a hajlékony memória



|

Grafén felhasználásával készült az újdonság, ami a flash memóriát válthatja le idővel.

Hirdetés

Sok gyártó játszik már a hajlékony és gyűrhető okostelefon ötletével, azonban ehhez az alkatrészeknek is hajlékonyaknak kell lenniük. Az Exeter Egyetem tudósai ehhez egy olyan grafénalapú tárolási rendszert találtak ki, amely idővel leválthatná a flash memóriát. 

Hirdetés

Az anyagot olcsóbb előállítani, illetve az írás és az olvasás folyamata mindössze 5 nanomásodpercet vesz igénybe. A hibrid elem nagyjából 50 nanométer hosszú és 8 nanométer vastag. 

A grafén nem csak a legvékonyabb és a legkönnyebb megoldás, de a legerősebb is. A jövőben óriási szerepet kaphat az elektronikai eszközökben. 

A probléma az, hogy a grafén előállítása összetett, illetve a minősége sem felelt meg eddig arra, hogy élesben bevessék. A Samsung és a hasonló nagy cégek ellenben nagy összegeket fektetnek a kutatásba. A szilíciumnál nem csak hatékonyabb, gyorsabb is a grafén. 

Sokat emlegették az elmúlt hónapokban a Samsung X összecsukható okostelefont is, amely azonban egészen 2019-ig nem érkezhet meg. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.