Hirdetés

Jön a második-generációs 3D XPoint memória



|

Jövőre érkezik az Intel és a Micron második-generációs 3D XPoint memóriája.

Hirdetés

Az SSD-k gyorsabbak a merevlemezeknél, a RAM pedig mindkettőnél. Ez utóbbi viszont elfelejti az adatokat, amint újraindítjuk vagy kikapcsoljuk a gépet. Néhány éve az Intel és a Micron olyan nem felejtő memória fejlesztésébe kezdett, ami RAM-sebességeket ígér, memóriaként és tárhelyként is bevethető. 

Hirdetés

Az Intel az Optane márkajelzése alatt számos 3D XPoint technológiás terméket dobott piacra. A legtöbb gyors SSD-meghajtó volt, de nemrég bemutatkozott az első DIMM foglalatba helyezhető memória is, ami adatközpontokban vethető be egyelőre. 

Az Intel és a Micron most elárulták, hogy a második-generációs 3D XPoint technológia fejlesztését a jövő év első felében fejezik be. Ekkor a két fél együttműködése is véget ér. 

Azt sajnos nem tudjuk, hogy milyen előnyökkel jár majd az újabb generáció, de minden bizonnyal hamarosan erre építő termékeket villantanak a gyártók. Annyi viszont biztos, hogy a technológia jövőjén 2019 második felétől nem dolgozik együtt az Intel és a Micron. Valószínűleg másképp képzelik el a folytatást. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.