Hirdetés

Jön a WPA3, új szintre lép a WiFi-hálózatok biztonsága



|

A WiFi Alliance tervei szerint már az idén befut az új szabvány, de az elterjedése évekbe telhet.

Hirdetés

Néhány hónapja, hogy komoly sérülékenységet találtak a WPA2-es biztonsági protokollban, amit a legtöbb modern WiFi-eszköz használ. A WiFi Alliance most előállt a legújabb terveivel, amelyek szerint az új WPA3-as protokoll szebb és jobb, és már az idén befut. 

Hirdetés

Bár a részletekre még várni kell, a WiFi Alliance azért már a CES-en árulkodott. A nyilvános WiFi-hálózatok forgalma például titkosítva lesz a jövőben, a brute force jellegű támadások ellen pedig olyan védelmet iktatnak be, ami blokkolja a hitelesítést több sikertelen belépési kísérlet után. 

Innentől kezdve mobillal és táblagéppel is lehet majd a képernyő nélküli eszközök biztonságát konfigurálni, vagyis az IoT támogatása nő. Megérkezik a 192 bites hálózati védelem is, ami kormányzati és ipari környezetben lehet fontos. 

Amint a szabványt véglegesítik, onnantól kezdve csak a gyártókon múlik, hogy a piacon megjelenő routerek, PC-k, okostelefonok, táblagépek és IoT-kütyük támogassák a WPA3-at. Ennek elterjedése tehát akár évekbe is telhet. Addig is nem árt mindent frissíteni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.