Hirdetés

Jönnek a hardveresen védett Intel processzorok



|

Az idei második félévben jönnek azok a Core és Xeon CPU-k, amelyek hardveres védettséget garantálnak a Spectre és a Meltdown résekkel szemben.

Hirdetés

Nem sokkal azután, hogy a Spectre és a Meltdown sebezhetőségekre fény derült, az Intel szoftverfrissítéseket adott ki a rések befoltozására. Sokáig probléma volt ezek minőségével és stabilitásával, de az ötlet az volt, hogy a PC-ket és szervereket megvédjék, és a kártevők ne fertőzhessék meg a rendszert, ne lophassanak adatokat. 

Hirdetés

Az Intel nemrég bejelentette, hogy úton vannak az első olyan processzorok, amelyek már hardveresen is védettek a sebezhetőségekkel szemben. Az új, szintén nyolcadik-generációs Core processzorok és a következő-generációs Xeon chipek (Cascade Lake) az idei év második felében jelennek meg. 

A Spectre egyes variánsát egyébként nem érintik a hardverszintű módosítások, de a vállalat az ilyen jellegű támadásokkal szemben továbbra is megvédi szoftveresen a lapkáit. 

Az új CPU-k érkezése persze nem jelenti azt, hogy mindenkinek le kell cserélnie a PC-jét. Az Intel azt mondja, hogy az elmúlt 5 év minden termékéhez adott már ki mikrokód-frissítést. Akinek nincs túl régi gépe, az már védett lehet a szoftverfrissítések telepítése után. Sajnos ezeket nem lehet az Inteltől letölteni: a PC gyártójának (vagy az alaplap gyártójának) weboldalán kell keresni a firmware-frissítést - ha van. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.