Hirdetés

Jönnek a HBM3E memóriával szerelt Nvidia kártyák?



|

A vállalat állítólag már bekérte a mintát az SK Hynixtől, az MI-chipek következő generációja hatalmas lökést kaphat.

Hirdetés

Elképesztő összegeket keres az Nvidia a mesterséges intelligenciának köszönhetően: olyan ütemben vásárolják fel a vállalat munkaállomásokba és szerverekbe szánt grafikus gyorsítóit, amiről Jensen Huang néhány éve talán még álmodni sem mert volna.

A cég szeretné is megtartani piacvezető szerepét a szegmensben, minden bizonnyal ennek köszönhető, hogy az SK Hynix új technológiájára is szemet vetettek.

Hirdetés

Ipari források szerint a zöldek már be is kérték az első mintákat a koreai vállalattól. Az SK Hynix 2023 második felében véglegesítheti a technológiát, a sorozatgyártás pedig 2024-ben indulhat el. Az új modulokkal a HBM3 6,4 GT/s-os teljesítményét 8 GT/s-ra növelhetik, így akár az 1 TB/s-os memória sávszélesség is elképzelhetőnek tűnik. Az egyelőre nem derült ki, hogy a HBM3-as vezérlők és csatolófelületek kompatibilisek lesznek-e az új dizájnnal.

A vállalat három héttel ezelőtt jelentette be, hogy elkészült az ötödik generációs, 10 nanométeres osztályú, 1bnm nevet viselő gyártástechnológiájuk, amelyen első körben DDR5, LPDDR5T és HBM3E memóriákat gyártanak majd. Piaci elemzők szerint a HBM memóriák piaca robbanásszerű növekedésen megy majd keresztül a következő években, a jelenleg 700 millió dollárra becsült piac (aminek felét uralja az SK Hynix) négy éven belül a duplájára nőhet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.