Hirdetés

Jönnek a nyílt forráskódú PC-k



|

Amerikában készülnek a System76 nyílt forráskódú, Thelio szériás asztali számítógépei.

Hirdetés

A System76 már több éve kínál linuxos számítógépeket, de eddig mindez annyiból állt, hogy rátették a System76 logót egy OEM dizájnra, majd telepítették az Ubuntut. A System76 tavaly azonban bemutatta a saját Pop!_OS nevű disztribúcióját, illetve elárulta, hogy saját hardver akar tervezni és gyártani. 

Hirdetés

A denveri vállalat most készen áll a piaci bevezetésre, az első számítógépei már előrendelhetőek, decemberben érkeznek a vásárlókhoz. 

A System76 Thelio szériás asztali számítógépeit Amerikában szerelik össze, a hardverek más országokból származnak. A házon többféle valódi fa borítás is lehet. 

A System76 minden tervét közzéteszi, így azokat bárki láthatja, terjesztheti, módosíthatja vagy értékesítheti. A jövőben a lehető legtöbb komponensből nyílt forráskódút választanának a gyártónál. A későbbiekben laptopokkal is foglalkozna a cég. 

A Thelio asztali PC 1099 dollárba kerül, maximum 32 GB RAM, 24 TB tárhely, NVIDIA vagy AMD grafika, Intel Coffee Lake vagy AMD Ryzen CPU fér bele. A Thelio Major még nagyobb gép, akár 128 GB RAM, 4 videokártya és 46 TB tárhely elfér benne. Ennek az alapára 2299 dollár. A Thelio Massive mindenen túltesz, két Intel Xeon CPU-nak, négy GPU-nak és akár 86 TB tárhelynek ad otthont, 2899 dolláros indulóárral. Mindegyiken fut az Ubuntu 18.04 LTS, a Pop!_OS 18.04 LTS és a Pop!_OS 18.10. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.