Hirdetés

Jönnek a Samsung 4 TB-os SSD-i



|

Megkezdődött a sorozatgyártása a szektor első 4-bites fogyasztói SSD-inek; jönnek a 4 TB-os QLC SSD-k.

Hirdetés

Az SSD-k egyre gyorsabbak és takarékosabbak, ráadásul egyre strapabíróbbak is. Sajnos azonban a tárhelyük továbbra sem túl nagy, a vételáruk azonban még mindig magasnak számít. Éppen emiatt az 1 TB-os HDD-k alternatívája manapság még mindig egy 256 GB-os (vagy kisebb) SSD a PC-kben. 

Hirdetés

Értelemszerűen vannak nagyobb meghajtók, ha valaki hajlandó kifizetni a borsos felárat. Az üzleti ügyfelek akár 100 TB-os SSD-t is vásárolhatnak például, bár a Nimbus Data termékénél még nyilvános vételára sincs. 

Amiknek viszont nyilvános és kedvező vételárai lesznek, azok az új, fogyasztóknak szánt Samsung SSD-k. A dél-koreai gyártó megkezdte az első 4-bites QLC SSD-k sorozatgyártását. Ezek akár 4 TB tárhelyet is kínálhatnak. 

2,5 hüvelykes meghajtóból lesz 1 és 2 TB-os kapacitású is, amelyeknek az olvasási és írási sebessége 540 és 520 MB per másodperces értékeken alakul. Ez mai szemmel nézve nem sok, de remélhetőleg a tárhely szokásosnál nagyobb mérete és az árcédulákon szereplő, szokásosnál kedvezőbb összegek ezért mindenkit kárpótolnak majd. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.