Hirdetés

Jönnek a Seagate 20 TB-os merevlemezei



|

A gyártó elkészült a HAMR technológiával, amelynek hála már jövőre érkeznek a 20 TB-os HDD-k.

Hirdetés

A Western Digital nem olyan régen adott hírt róla, hogy nagy áttörést ért el a MAMR technológiával, aminek hála 40 TB-os merevlemezeket építhet meg. A Seagate hasonló áttörést ért el a mágneses tárolás világában, ennek a neve HAMR. 

Hirdetés

Ez a technológia már 2018 végén elhozza a piacra a 20 TB-os (formázatlan) kapacitású merevlemezeket, vagyis hamarabb, mint a WD. A WD az első MAMR-alapú meghajtókat csak 2019-ben dobja piacra. 

Az első HAMR-alapú Seagate merevlemezek 20 TB-os kapacitással bírnak majd, de 2023-ra a 40 TB-os modellek is megérkeznek. A WD 2025-re ígéri a 40 TB-os kapacitást. 

A Seagate HAMR technológiája alapvetően eltér a WD által kitalált MAMR-től. A HAMR egy nagyon kifinomult lézerrel melegíti fel az írandó bitek tárolására szolgáló területeket, majd nanomásodpercek alatt ezek le is hűlnek. Ennek hála még a fogyasztás is kedvezőnek ígérkezik. Egy ilyen meghajtóra az élettartama során a Seagate szerint 2 PB-ot lehet majd írni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.