Hirdetés

Jönnek a villámgyors, 128 TB-os SD-kártyák



|

A következő-generációs SD memóriakártyák akár 128 TB-os kapacitást és 985 MB per másodperces átvitelt is támogatnak.

Hirdetés

Az SD Association nyilvánosságra hozta az SD 7.0-s specifikációt, amely olyan új technológiát tartogat, amelyeknek hála a jövőbeli SD-kártyák sokkal jobbak lehetnek. 

Hirdetés

Az új memóriakártyák maximális kapacitása 128 TB-ra nő, az adatátviteli sebességük pedig eléri a 985 MB per másodperces értéket. 

Jelenleg az SD-kártyák elméleti maximum tárhelye 2 TB, ugyanakkor a boltokban ennél sokkal kisebb memóriakártyákat találunk. Valószínűleg hosszú évekbe telik még, mire az új maximum értéket akár csak megközelítjük. Az viszont örömteli, hogy mindezt legalább már lehetővé teszi az SDUC szabvány (SD Ultra Capacity). 

Az új SD Express protokoll eközben a PCI Express és az NVMe felületeket is támogatja, ami azt jelenti, hogy az SD-kártyákat akár eltávolítható SSD-ként is használhatjuk a jövőben. Ráadásul SSD-szintű sebességekkel. 

Természetesen nem jó bármelyik régi kártyaolvasó, hogy elérjük ezeket a sebességeket. Ehhez speciális felület szükséges, vagyis jó eséllyel olyan helyre költöznek ezek a nagy kapacitású újdonságok, ahol most M.2-es SSD-k laknak. Eközben az új memóriakártyák éppen olyan alakot és méretet kapnak, mint a régiek, vagyis visszafelé mindennel kompatibilisek (és régi eszközökben jóval lassabbak) lesznek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.