Hirdetés

Jövő év elején jöhet az AMD Ryzen 5 5600



|

Az 5000-es sorozat első jóárasított chipjére sem kell már sokat várni a pletykák szerint, és tényleg nem lesz drága.

Hirdetés

Az AMD nemrég mutatta be az 5000-es sorozatú Ryzen chipjeit - legalábbis azokat, amelyek leginkább az igényes felhasználókat, játékosokat, power usereket célozzák. A Ryzen 5 5600X, a Ryzen 7 5800X és a Ryzen 9 5900X egyaránt azzal a nagyratörő ígérettel érkezett, hogy letarolják a gaming gépekbe szánt processzorok piacát, ami akár igaz is lehet, de persze ez nincs ingyen - bár a legkisebb versenyző árszintje már az átlagos vásárlónak is elérhető. A pletykák szerint azonban lesz még ennél jobb vétel is.

Hirdetés

A Ryzen 5 5600X áll még a legközelebb a megfizethető címkéhez, ennek 299 dollár az ajánlott listaára, amire adók és egyéb terhek rakódnak rá. A Ryzen 7 5800X egyébként 449 dollárért, a Ryzen 9 5900X pedig 549 dollárért pörög a nagy vízen túl, most viszont arról szólnak a hírek, hogy a 299 dolláros szint alá limbóhintózva érkezik még egy új AMD proci 2021 elején.

Ez pedig az X elhagyásával sorszámozott Ryzen 5 5600 lesz, amelyet a források szerint 220 dollárért ajánl majd az AMD (ez egyébként a jelenleg elérhető Ryzen 5 3600-nál azért 20 dollárral így is drágább lesz). Az újdonság bejelentése egybeeshet azzal a dátummal, amikor BIOS frissítés is érkezik majd a 400-as sorozatú alaplapokhoz, amelyek ezáltal készen állnak majd az 5000-es sorozatú Ryzenek fogadására.

Az ár önmagában nem hangzik rosszul, és ha az új, belépő árú processzor teljesítményben is párba állítható az Intel i5-10600K lapkájával, akkor a konkurens ezen a téren is mosolyogva húzhat el a korábbi piacvezető mellett. De persze az ilyen, gyártó által meg nem erősített híreket érdemes egész addig elosztani kettővel, amíg hivatalos bejelentés érkezik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.