Hirdetés

Jövőre jönnek az Intel asztali Rocket Lake processzorai



|

Következő-generációs Willow Cove magokat kapnak a 2021-re várható asztali Intel Rocket Lake-S processzorok.

Hirdetés

Csak remélni lehet, hogy az Intel tizenegyedik generációs Rocket Lake-S asztali platformja lesz az utolsó, amely a nem túl modern, 14 nm-es gyártástechnológiánál ragadt. Sokat pletykáltak már ezekről a processzorokról, és most úgy néz ki, hogy 2021. márciusában érkeznek meg. Az új CPU-k beilleszthetőek lesznek a meglévő, 400-as szériás alaplapokba, ugyanis LGA1200-as foglalat kell nekik, a PCIe Gen 4 szabványt pedig teljes mértékben ki tudják majd használni. 

Hirdetés

Az Intel persze új, 500-as szériás alaplapokat is tervez piacra dobni, mint például a Z590-et vagy a B560-at. Az alaplapgyártók egy ideje már ismerik ezek specifikációit, bár ezekben is változtatott állítólag az cég: nagyobb memóriatuningot tett lehetővé például a B560-as szériánál. 

A Rocket Lake-S chipek új Willow Cove vagy Cypress Cove magokkal és Xe Gen12 grafikával érkezhetnek, furcsa módon azonban a legerősebb CPU is csak 8-magos, 16-szálas lenne, és 125 wattos TDP jellemezné - a  Core i9-10900K 10-magos és 20-szálas. A Rocket Lake-S lapkák az AMD Ryzen 5000-es chipekkel szállnak majd harcba. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.