Hirdetés

Július 2-án jönnek az NVIDIA GeForce RTX 20 Super videokártyák



|

Nem lesz túl sima a Super jelzésű grafikus vezérlők startja, és a testre szabott modellek is csak később debütálnak.

Hirdetés

Az NVIDIA végre megerősítette, hogy az új GeForce RTX 20 Super szériás videokártyái július 2-án hivatalosan is bemutatkoznak, így nem kell többé találgatni a dátummal kapcsolatban. Július 2-án jön a GeForce RTX 2060 Super, a GeForce RTX 2070 Super és a GeForce RTX 2080 Super. A Ti kártyák Super verzióiról nincs hír, azok valószínűleg később érkezhetnek. 

Hirdetés

Sajnos a start nem lesz zökkenőmentes. Bár a hírek megjelenését mindhárom kártyával kapcsolatban engedélyezi július 2-től az NVIDIA, a tesztek csak az RTX 2060 Superről és az RTX 2070 Superről jelenthetnek meg. A cég nem döntött arról, hogy az RTX 2080 Super tesztjei mikor kerülhetnek nyilvánosságra. Azt sem tudni ráadásul, hogy a bolti forgalmazás ténylegesen mikor indul. 

További bonyodalom, hogy míg általában a partnergyártók az egyedi grafikus vezérlőket már az első nap elérhetővé teszik, itt nem ez a helyzet. A pletykák szerint a partnergyártók csak nemrég tudták meg, hogy tényleg léteznek Super videokártyák, így alig maradt idejük a munkára. Emiatt az NVIDIA a testre szabott kártyák tesztjeinek megjelenését csak július 9-től engedélyezi. 

Az, hogy az NVIDIA a referenciamodelleket részesíti előnyben, a partnergyártók, a média és a fogyasztók szemében sem vet túl jó fényt a cégre. A szakértők azt tanácsolják a vásárlóknak, hogy várják ki az összes tesztet, mielőtt döntenek. 

A Super kártyák egyébként több CUDA magot és gyorsabb VRAM-ot hoznak, elvileg hasonló áron, mint az eredeti RTX-es kártyák (a régiek ára pedig csökkenhet). A belépőkategóriával és az alsó-középkategóriával nem annyira foglalkozik az NVIDIA, így sokak szerint nagy lehetőség előtt áll az AMD. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.