Hirdetés

Júniusban a hátadra veheted a virtuális valóságot



|

Ekkor érkezik meg ugyanis a HP VR-kész Omen X hátizsák-PC-je.

Hirdetés

A HP lassan egy éve, hogy bemutatta a hátizsákként viselhető PC-jét, amelyet a virtuális valósághoz tervezett. Az Omen X hátizsák-PC júniusban már ténylegesen megvásárolható lesz

Hirdetés

Miért kellett rá ennyit várni? A HP elérhetővé tette a fejlesztők számára a prototípust, és gyűjtötte a visszajelzéseket, hogy se a méret, se a súly, se a hőmérséklet ne okozzon kellemetlenségeket. 

A HP júniustól két verziót kínál: az egyiket kifejezetten gamereknek, a másikat kereskedelmi használatra. 

A gamereknek szánt kiadás nagyjából 5 kilogramm alatt marad, és két olyan akkumulátora van, amely azonnal cserélhető. Nagyjából 1 órányi üzemidőt garantál a virtuális valóságban, csúcsteljesítmény mellett. Az akku persze a gép leállítása nélkül cserélhető, tehát elég akkuval bármeddig bírja a PC. 

A gép nagy előnye, hogy az HTC Vive vagy az Oculus Rift VR-headsetet magunkkal vihetjük, és nem kell vezetékekben lépkednünk. A HP még olyan egyedi kábeleket is gyártott, amelyekbe mozgás közben sem akadunk majd bele. 

Konkrét árakról egyelőre nem volt szó, de riválisa akad bőven a HP-nak: a Zotac és az MSI már piacra dobta a megoldását, de lesz ilyen a Dellnek és az Intelnek is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.