Hirdetés

Kegyetlen vicc a PUBG ransomware



|

A zsarolóvírus titkosítja a fájlokat, majd a feloldásért cserébe arra kényszeríti a felhasználót, hogy a PUBG-vel játsszon.

Hirdetés

A MalwareHunterTeam nemrég fedezte fel, hogy az utóbbi időben egyre nagyobb erőkkel terjed az interneten az úgynevezett PUBG ransomware. A zsarolóvírus a lefutásakor értelemszerűen titkosítja az áldozat számítógépén lévő fájlokat és mappákat, majd azokhoz .PUBG kiterjesztést is ad. 

Hirdetés

A feloldásért cserébe azonban nem pénzt kér, hanem arra kényszeríti az áldozatot, hogy a PUBG-vel játsszon egy órát. Ebből persze kiderül, hogy ezt inkább viccnek szánták, mint tényleges kártevőnek. 

A feloldásra két lehetősége van a pórul járt felhasználóknak. Vagy beírják a programba az [s2acxx56a2sae5fjh5k2gb5s2e] kódot, vagy pedig elindítják a PUBG.EXE-t, és futtatják azt három másodpercig. 

A biztonsági szakértők szerint a zsarolóvírus egy [TsIGame] folyamatot keres a háttérben, aminek köszönhetően elég bármilyen EXE-t átnevezni [TsIGame.EXE]-re, és a kártevő becsapható. 

Reméljük nem lesz belőle trend, de a kegyetlen viccet kedvelők jó eséllyel már kipróbálták a PUBG ransomware-t az ismerőseiken.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.