Hirdetés

Kékhaláltól szenvedhet az összes Intel processzor



|

A firmware-frissítések következtében egyre több CPU-t érintenek az összeomlások: a Kaby Lake, a Skylake, az Ivy Bridge és a Sandy Bridge platform sem kivétel.

Hirdetés

A jelek szerint az esetleges teljesítménycsökkenés lehet azoknak a felhasználóknak a legkisebb gondja, akik már frissítették a gépüket a Spectre és a Meltdown sérülékenységek ellen. A csalók javításnak álcázott, durva kártevőket terjesztenek, és szintén kellemetlenség, hogy a rendes frissítések kékhalálokat okozhatnak. Mindezt az Intel is elismerte

Hirdetés

A korábbi hivatalos állásfoglalás szerint leginkább csak a Broadwell és a Haswell processzorokat érinti a probléma. A legfrissebb felhasználói jelentések beérkezése és elemzése után azonban az Intel már azt is elismerte, hogy a kékhalálok a Kaby Lake, a Skylake, az Ivy Bridge és a Sandy Bridge platformokat is érintik. 

Az, hogy a váratlan újraindulások az Intel összes processzorát érintik, persze nem túl meglepő: a Meltdown és a Spectre sérülékenységek az elmúlt 20 év összes Intel lapkáját érintik, és már szinte biztossá vált, hogy a javítások mellékhatásai is. 

A jó hír, hogy az Intel már dolgozik a frissített mikrokódon, ami megoldja a kékhalálok problémáját. Az alaplapgyártók a jövő héten kapják meg a bétát, azután jöhetnek a BIOS-frissítések. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.