Hirdetés

Keményen leszólta a Radeon VII-et az NVIDIA ügyvezetője



|

Jensen Huang szerint a Radeon VII érdektelen, a teljesítménye pocsék, ráadásul még a FreeSync-et sem támogatja.

Hirdetés

Az amerikai PC Worldnek sikerült megszólaltatnia az NVIDIA ügyvezetőjét: Jensen Huang rögtön el is mondta a véleményét az AMD nemrég bejelentett Radeon VII videokártyájáról. 

Hirdetés

Az NVIDIA vezére egyértelmű véleményt fogalmazott meg a rivális csúcskártyáról, ami a GeForce RTX 2000-es szériával száll harcba. 

Jensen Huang szerint a Radeon VII egy érdektelen termék, méghozzá azért, mert a teljesítménye pocsék, és nem is kínál semmi újat. Nincs ray tracing, nincs mesterséges intelligencia. Bár 7 nm-es technológiát és HBM memóriát ad az AMD, a kártya mégis alig tudja tartani a lépést egy 2080-nal. A DLSS vagy a ray tracing bekapcsolása után pedig össze is zúzzák a Radeon VII-et Huang szerint. 

Az NVIDIA első embere még az AMD bemutatóját is erősen kritizálta: szerint furcsa volt a bejelentés, lehet, hogy csak aznap reggel jutott eszükbe. 

A Jensen Huang által elmondottakhoz érdemes hozzátenni, hogy ezek az új technológiák jelenleg nem igazán vannak kihasználva, alig pár játék támogatja például a ray tracinget. A 7 nm-es Radeon VII mindenesetre a 12 nm-es GeForce RTX 2080-nal veszi majd fel a kesztyűt. 

Az NVIDIA egyébként a FreeSync kapcsán is beszólt. Az óriás nemrég döntött úgy, hogy a GeForce grafikus vezérlők is támogatják majd a FreeSync-et (ami alapvetően a VESA Adaptive Sync más néven). Egyesek szerint az NVIDIA belátta, hogy a G-Sync-képes monitorok nem mennek eléggé, és igazodott a piaci igényekhez. Huang szerint azonban sosem versenyeztek, a FreeSync sosem bizonyított. Szerinte az NVIDIA találta fel az adaptív szinkronizációt, az igazság pedig az, hogy a legtöbb FreeSync-képes monitor nem működik úgy, ahogy ígérik, még az AMD kártyáival sem. 

Az NVIDIA állítólag 400 FreeSync-képes monitorból csak 12-t talált, ami automatikusan boldogult a G-Sync technológiával. Huang azt ígérte, minden egyes monitort, videokártyát és játékot letesztelnek minden kombinációban, és szólnak, ha valami nem jó - és majd megjavítják. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.