Hirdetés

Késnek az új Ryzen Threadripper CPU-k, de erősít a felhőalapú gamingen a Navi



|

Egy befektetőknek szóló prezentációban ugyanakkor Zen 4-es processzorokat és Navihoz kapcsolt, felhőalapú gaminget emleget az AMD.

Hirdetés

Az AMD 2019. májusi, befektetőknek szóló prezentációja már online is elérhető, és több meglepetést is rejt magában. A márciusban napvilágot látott menetrendhez képest több változás is tapasztalható. 

Hirdetés

A harmadik-generációs asztali Ryzen processzorok továbbra is az év közepén érkeznek, de a következő-generációs Ryzen Threadripper CPU-k már nem. Valószínűleg a HEDT processzorok csak 2020-ra készülhetnek el. 

Egy másik dián a Zen 3 és a Zen 4 architektúrákat is emlegeti az AMD. A 7 nm-es, Zen 2 mikroarchitektúrára építő chipekből a mintákat már elkezdték szétküldeni. A Zen 3-on jelenleg is dolgoznak, menetrend szerint halad minden. A Zen 4 tervezése pedig már most megkezdődött. A Zen 3 7 nm+ technológiát használ majd, a Zen 4 elvileg szintén, de vannak spekulációk, amelyek alapján itt már 6 vagy 5 nm-es eljárásról beszélhetünk majd. 

Szó esett a Naviról is. Az új GPU-széria ismét ott van a menetrendben, ezt a 7 nm+ next-gen követi majd. A Navival kapcsolatban felhőalapú gaminget is emlegetnek, illetve megerősítették a harmadik negyedéves megjelenést. Itt egyébként alapvetően az adatközpontok GPU-ra vetített munkaterheléséről van szó. Mivel az AMD-t mostanra a Google Stadia, a PlayStation 5, az Xbox Two és a Microsoft Project xCloud megoldásokkal is kapcsolatba hozták, ezért a prezentáció nem is tartalmaz további adalékokat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.