Hirdetés

Készül a Windows 10 modern verziója, de nem biztos, hogy akarod



|

A Microsoft zűrzavart is okozhat a Polarisszal - az átlagfelhasználókat és a gamereket is érinti az új operációs rendszer kérdése.

Hirdetés

Milyen lenne a Windows 10, ha minden régi kódot kigyomlálnának belőle? Egy modern verzió, amely kizárólag az univerzális appokra van optimalizálva? Hamarosan megtudjuk. 

Hirdetés

A Windows Central jelentése szerint a Microsoft éppen ezen dolgozik. Készül a Polaris kódnevű Windows 10-verzió, amely asztali PC-ken, laptopokon és hibrideken is fut majd. Elvileg jobb teljesítményt, hosszabb üzemidőt és nagyobb biztonságot garantál majd a mostani Windows 10-hez mérten. 

A gond az, hogy Win32-es alkalmazást nem tud majd futtatni, csak virtualizációs eszközökkel. A Microsoft ugyanakkor megtartja a Windows 10 jelenlegi verzióját is, ez viszont már csak a gamereknek és a professzionális felhasználóknak lesz fenntartva. 

A Polaris alapvetően eltér majd a Windows 10 S-től, ugyanis a Windows Core OS-re épít, cshell kezelőfelületet használ, és a mobilokra optimalizált Andromeda OS asztali változatát jelenti. Emiatt aztán a Polarisról nem lesz átjárás a Windows 10 Home és Pro verziókra sem: aki ilyen Windowst vesz, azon is marad. 

Jelenleg úgy néz ki, hogy a Microsoft az átlagfelhasználókat a Polaris felé kívánja terelni, modern appokkal - a Win32-es támogatás pedig megmarad a csúcskategóriás PC-ken, amiket profiknak és gamereknek szánnak. Feltéve, hogy sikerül meggyőzni az ötletről a PC-gyártókat és a fogyasztókat. 

Állítólag a Polaris nagy zűrzavart okozhat a PC-s világban, ugyanis szintén Windows 10-ként lesz hirdetve, de az ilyennel szerelt PC-k csak a Microsoft Store-ban lévő appokat tudják majd futtatni. Ezzel alapvetően a Chrome OS ellenfele lenne, de a névválasztás nem feltétlen szerencsés. A Polaris kódnevű Windows 10 már 2019-re elkészülhet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.