Hirdetés

Kevesebbet vacakol majd a frissítésekkel a Windows 10



|

Tovább farag az offline időből a Microsoft, de azért még így is idő lesz feltenni a tavaszi nagy frissítést.

Hirdetés

A Microsoft folyamatosan frissíti a Windows 10-et, de a csomagok nagyja az újraindítások után, rövid idő alatt van telepítve. Évente kétszer azonban olyan nagy frissítés is érkezik a rendszerhez, ami sok újdonságot ígér, és elég sok időbe telik installálni. 

Hirdetés

A munka egy része a háttérben, a PC használata közben történik, de sok dologhoz offline idő kell, vagyis közben nem tudjuk használni a gépet. A Microsoft ezt az offline időt igyekszik lefaragni, vagyis a nagy Windows-frissítések telepítése nem okoz majd annyi időkiesést, mint eddig. Tavaly a cég szerint több mint 60 százalékkal sikerült csökkenteni ezt az offline időt. 

A redmondi csapat szerint a Windows 10 alkotói frissítését átlagosan 82 percbe telt telepíteni. Ez a csomag tavaly áprilisban jelent meg. A legutóbbi Windows 10 Insider buildek telepítése átlagosan 30 percet vesz igénybe. Természetesen azok is örülhetnek, akik nincsenek benne az Insider programban. A Windows 10 tavaszi nagy frissítése is hamarabb megy majd fel a gépekre (az alkotói frissítéshez és az őszi alkotói frissítéshez hasonlítva). 

30 perc ugyanakkor elég sok idő egy újraindításhoz. Mi történik ennyi idő alatt? Az új frissítési modell a munka nagy részét használat közben végzi el: frissítéseket keres, letölti azokat, előkészíti a felhasználói adatokat az átállásra, majd átmeneti munkakönyvtárba másolja a rendszert. A régi modell ezt a két utolsó lépést az újraindítás után hajtotta végre. A PC újraindítása után jöhet majd a driverek és adatok átvitele, az ismételt újraindítás, majd a beállítások. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.