Hirdetés

Kiderült, hogy milyen az AMD Ryzen 3 1200



|

Idő előtt derült ki néhány dolog az AMD olcsóbb, de szintén ígéretes processzoráról.

Hirdetés

Az AMD csúcsteljesítményű Ryzen 7 processzorai már elstartoltak, a középkategóriát erősítő Ryzen 5 CPU-k pedig a következő héten kerülnek piacra. A következő a Ryzen 3 sorozat lesz, amelynek a feladata, hogy az Intel Core i3-as processzorait megszorongassa. 

Hirdetés

Ez a széria 2017 második felében érkezik, azonban az ASRock már most szivárogtatott az új CPU-król. A gyártó egyik támogatási oldalán ugyanis alapvető információk kerültek elő a Ryzen 3 1200 processzorról. 

Ezek alapján a négymagos CPU 3,1 GHz-es órajelen dolgozik majd, 2 MB L2-es cache-sel és 65 wattos fogyasztással. 

Egyéb funkciókról és érdekességről még nincs hír, azonban az AMD folyamatosan azzal reklámozta a Ryzen processzorait, hogy azok szorzója korlátlan. Ez azt jelenti, hogy a tuningkedvelő és bátrabb felhasználók sokkal többet kihozhatnak egy egyébként olcsóbb lapkából. 

Valószínűleg csak hónapok múlva derülnek ki a hivatalos adatok a Ryzen 3 chipekről. Mivel azonban a Ryzen 5 169 dollártól indul, ezért szinte biztos, hogy kedvező vételárakkal számolhatunk. 

A laptopokba szánt processzorok szintén az év második felében jöhetnek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.