Hirdetés

Kiderült, mennyi helyet kér a Steam Deck operációs rendszere



|

Hozzászoktunk már, hogy a feltüntetett tárhelyméret nem az általunk használható területet jelenti, de jó előre tudni, mire számíthatunk az új gépek esetében.

Hirdetés

Kissé kiábrándító, hogy míg a PlayStation 5 papíron 825 GB tárhelyet kínál, valójában csak 667,2 GB-ot használhatunk, mert a többit a rendszer kéri el. Az Xboxok esetében sem jobb a helyzet: a Series S 512 GB-ot ígér, de csak 364GB-ot ad, a Series X pedig 802 GB-ot enged játékok és felvételek tárolására használni a dobozon szereplő 1 TB helyett.

Félő volt, hogy a Steam Decken is kevés játék fog elférni, hiszen a legkisebb modell eleve mindössze 64 GB-os. Egy fórumozó azonban némileg megnyugtató infót közölt.

Hirdetés

MetaCouncil fórumán egy Madjoki nevű felhasználó azt írta, hogy míg a korábbi SteamOS build 24 GB helyet kért, a 20211120.2-es már 10 GB-tal is beéri, amivel könnyen kibékülhetünk. Persze így is erősen ajánlott a kisebb modellekhez egy microSD kártyát is beszerezni, tekintve, hogy a PC-s játékok mérete sok esetben meghaladja a 64 GB-ot. A Steam Deck egyébként 256 GB-os és 512 GB-os NVMe SSD-vel is kérhető.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.