Hirdetés

Kiderült, miért melegszik olyan durván az új MacBook Air



|

A felfrissített dizájnnal és a bivalyerős M2 chippel érkező MacBook Air által kínált felhasználói élmény sajnos nem tökéletes.

Hirdetés

Néhány nappal ezelőtt elérhetővé vált az Apple legújabb gépe, a MacBook Air, ami külsejét és belsejét tekintve is megújult, szemben a szintén M2-vel szerelt, 13"-es MacBook Próval. A két Mac papíron közel ugyanarra a teljesítményre képes, de van egy lényeges különbség, ami miatt mégis érdemes lehet a Pro modellt választani azoknak, akik erőforrásigényes feladatokat végeznek.

Az első tesztek szinte mindegyike sérelmezte, hogy az Air pillanatok alatt felforrósodik, amit betudtak annak, hogy míg a Próban egy ventilátor gondoskodik a hűtésről, az Airben ilyen nincs, passzívan oldja meg az alkatrészek hűvösen tartását - elvileg.

Hirdetés

Az iFixit csapata darabjaira szedte az Airt, és meglepetten vették észre, hogy nincs hőelosztó a gépházban, így rejtély, pontosan hogyan működik a passzív hűtés. A hőpasztával és a grafit szigeteléssel nem spóroltak, de ez bizonyára nem segít sokat. Mivel a gép vékonyabb elődjénél, a komponensek szorosabban bújnak egymáshoz, ami ugyancsak hozzájárulhat a gyors és nagy mértékű melegedéshez.

A házban egyébként egy gyorsulásmérőt is találtak, de nem tudni, ezt mire akarja használni az Apple.

Az M2-es Pro egyébként szintén gyorsan melegszik, ha megdolgoztatjuk, hőmérséklete akár a 108 fokot is elérheti. Napra nyilván nem érdemes vinni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.