Hirdetés

Kiderült, milyen áron kerül boltokba az RTX 4070 Ti



|

Ugyanarról a videokártyáról van szó, de azért elvártuk volna, hogy a név pontosításával az ára is mérséklődjön a modellnek.

Hirdetés

Az Nvidia, amikor leleplezte az Ada Lovelace generáció első három videokártyáját, eredetileg két fajta RTX 4080-ról beszélt, ez azonban hatalmas felháborodást keltett, amit a cég sem hagyhatott figyelmen kívül, így a 12GB-os modell végül jegelve lett, napokkal a megjelenése előtt.

Néhány hétre rá megtudtuk, hogy mégis kapható lesz a kártya, ha már elkészítették, RTX 4080 helyett viszont RTX 4070 Ti-nak nevezik majd.

Ezen a ponton még kérdéses volt a specifikáció, és az ajánlott fogyasztói árról sem voltak információk, hiszen az átnevezéssel együtt logikusnak tűnt, hogy az árcédulája is mérséklődik majd.

Most kiderült, hogy nem így lett.

Hirdetés

A VideoCardz szúrta ki, hogy Kínában elindult az RTX 4070 Ti előrendelése, az ajánlott fogyasztói ár pedig pontosan ott tanyázik, ahova korábban az RTX 4080 12GB-ot vártuk. A Taobao és a JD (kínai kereskedelmi platformok) korábban is idő előtt lepleztek le árakat, most azonban már több viszonteladó is meghirdetett harmadik féltől származó modelleket, így ez már biztos árazásnak tűnik.

Az RTX 4070 Ti körülbelül 7000 kínai jüantól kezdődik (körülbelül 380 ezer forint adóterhek nélkül), az egyedi variációk azonban egészen 8399 RMB-ig (kb. 456 ezer forint) felmásznak. A legalacsonyabb elérhető ár nagyjából 25%-kal kisebb, mint az RTX 4080 16GB ára, tehát annyi, amennyiért korábban az RTX 4080 12GB-ot akartak a piacra küldeni az Nvidia (törlés előtt 7199 kínai jüan volt az ajánlott fogyasztói ára).

A legjobb az egészben, hogy az Nvidia hivatalosan még meg sem erősítette a videokártya létezését, annak ellenére, hogy már konkrétan előrendelhető, teljesen hivatalosnak tűnő képekkel Kínában. A legközelebbi hivatalos forrás az Nvidia Omniverse View app ajánlott gépigénye, ott már feltűnik a GeForce RTX 4070 Ti.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.