Hirdetés

Kiemelkedő teljesítményt produkált az AMD új, 32 GB-os videokártyája



|

A professzionális használatra szánt GPU időközben már átesett egy benchmark-teszten.

Hirdetés

Tavaly ősszel debütált az AMD RNDA 2 architektúráján alapuló RX 6000-es széria, aminek leginkább a játékosok örülhettek, de várható volt, hogy az inkább professzionális munkákhoz használt Radeon Pro család esetében is kihasználja majd az új GPU erejét a gyártó.

Habár az AMD Radeon Pro W6800 még nem lett hivatalosan bejelentve, időközben megjelent róla egy benchmark-teszt, ami elég jó eredmény produkált.

A UserBenchmark oldala szerint a 32 GB-tal felszerelt W6800-as kártya kiemelkedő teljesítményt nyújtott, és ugyan ennyiből nehéz volna kikövetkeztetni a specifikációkat, azért összehasonlításokat már lehet végezni.

Hirdetés

A kártya az átlagos GPU-gyorsaság 146%-át érte el, amivel a GeForce 2080 Super és a GeForce RTX 3070 közé sorolható be, így számítási teljesítményét tekintve nagyjából az RX 6800 XT szintjén áll.

Azt azonban fontos megjegyezni, hogy a UserBenchmark oldalán látható adatból nem igazán lehet megmondani, hogy professzionális környezetben hogyan teljesít a kártya, mindenesetre a benchmark kiszávárgásából arra lehet következtetni, hogy az AMD hamarosan hivatalosan is bemutathatja az új alkatrészt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.