Hirdetés

Kifagynak a játékaid Windows 11 alatt? A Microsoft megtalálta a megoldást



|

Különösen figyeljenek azok, akiknek Intel GPU dolgozik a laptopjában.

Hirdetés

A Windows 11 már elég régóta elérhető, de nagyon sokan félve váltottak az elején. Különös tekintettel azokra, akik hardvereket vagy szoftvereket, esetleg videojátékokat tesztelnek, mert sosem egyértelmű, hogy egy esetleges gyenge eredmény minek tudható be. Az operációs rendszer első néhány hónapjában sorra buktak ki a különböző hibajelenségek, de azóta is fel-felbukkan néha egy kritikus bug.

Ezúttal maga a Microsoft erősítette meg azt a hibát, ami miatt folyamatosan crasheltek a játékok olyan gépeken, amelyek Intel grafikus chipeket használtak. Fontos megjegyezni, hogy a kékek integrált GPU-it érinti a jelenség, a nemrég megjelent Arc kártyákat szerencsére nem.

Hirdetés

A hibát a 2022 novemberi frissítés (egész pontosan a KB5019980/KB5019961 Windows 11 alatt, és KB5019959 a Windows 10 esetében) okozta, ami a régebbi Intel driverekkel veszett össze. A hibajelenség olyan szoftverekben, elsősorban játékokban jött elő, amelyek DirectX-et vagy Direct3D-t használtak a rendereléshez.

Már dolgoznak a Microsoftnál a bug kijavításán, de ha valaki az apphelp.dll hibával találkozik, az mihamarabb frissítse az Intel grafikus driverét, ez ugyanis önmagában is elég lehet a probléma megszüntetéséhez.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.