Hirdetés

Kigyulladtak egyes Asus alaplapok, a gyártó közleményt adott ki



|

Több incidenst is jelentettek Észak-Amerikában.

Hirdetés

Minden eszköznél fennáll a meghibásodás lehetősége, a kérdés csak az, hogy milyen hamar következik be és milyen intenzitással. Idén többször is előfordult, hogy különböző kütyük kigyulladtak, és ezek nem csak elszeparált esetek voltak, hanem számos tulajdonosnál előfordultak.

Az NZXT-nek például a tervezési hiba miatt veszélyessé vált H1 számítógépházai miatt kellett intézkednie, a Belkinnek a meggyulladó vagy áramütést okozó vezeték nélküli töltője miatt főhetett a feje, de a Samsungnál is okozhattak pár álmatlan éjszakát a túlmelegedő Galaxy mobilok

Hirdetés

A "szégyenlistához" most csatlakozott az Asus is, köszönhetően annak a szomorú ténynek, hogy számos jelentés érkezett kigyulladó Asus ROG Maximus Z690 alaplapokról. A vállalat december 29-én, a Tom's Hardware megkeresése után reagált először hivatalosan az ügyben egy közlemény keretében, amelyben elismerte a problémát, majd bejelentette, hogy visszahívja a hibás alaplapokat. 

"Az ASUS elkötelezett amellett, hogy a legjobb minőségű termékeket állítsa elő, és nagyon komolyan veszünk minden, értékes ügyfeleinktől származó hibajelentést. Nemrég kaptunk jelentéseket a ROG Maximus Z690 Hero alaplappal kapcsolatban. Folyamatban lévő vizsgálatunk során előzetesen azonosítottunk egy lehetséges fordított memória-kondenzátor-problémát a gyártási folyamatban az egyik gyártósorról, amely az 53-as hibakódot vagy az alaplap alkatrészeinek károsodását okozhatja. A probléma a 2021-ben gyártott, 90MB18E0-MVAAY0 cikkszámú és MA, MB vagy MC kezdetű sorozatszámmal ellátott egységeket érintheti."- olvasható a közleményben.

f
f

Maxmimumrog57 képe a hibás alaplapjáról, amit az Asus fórumon osztott meg

"2021. december 28-ig néhány incidenst jelentettek Észak-Amerikában. A jövőben folytatjuk a beszállítóink és ügyfeleink segítségével végzett alapos vizsgálatunkat, hogy azonosítsuk az összes lehetséges érintett ROG Maximus Z690 Hero alaplapot a piacon, és együttműködünk az illetékes kormányzati szervekkel is egy csereprogramban. Nagyon köszönjük mindenkinek a türelmét és támogatását, amíg a csereprogramon dolgozunk." - folytatódik a vállalat üzenete.

Aki szeretné ellenőrizni, hogy érintett-e, az a következő számok ellenőrzésével teheti meg ezt:

További információkért és hibabejelentésért az Asus ügyfélszolgálatát érdemes keresni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.